Societat

Montserrat Tura afirma que la castració química no serveix "si no va acompanyda d'un tractament psicològic"

"La reincidència és més alta en casos de violència domèstica (60%) que en els de les agressions sexuals"

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha coincidit aquest matí al programa Els matins de Televisió de Catalunya amb l’opinió de l'exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José Maria Mena, que presideix la comissió que estudia des d’ahir les mesures per prevenir la reincidència de reclusos amb delictes molt greus, en el sentit que “la castració química” en els violadors rehabilitats que surten de la presó després d’haver complert condemna no és la solució perquè “no ens resol el problema si no va acompanyada d’un tractament psiquiàtric”.
Segons Tura, “aquest bloquejador de generació de testosterona, que s’utilitza en certs casos de tractament del càncer de pròstata, no impedeix l’erecció. A més, és cert que al Regne Unit hi va haver un cas en què un pres violador de criatures va ser amputat pels seus companys i malgrat tot, va reincidir utilitzant altres coses”.

"Tenim un problema"
Tura ha admès que “tot i que no tenim un sistema penitenciari dolent, tenim un problema i és saber què hem de fer quan s’ha de desinternar un pres malgrat que els informes del personal de tractament són negatius pel que fa a la seva rehabilitació, i en això ha de treballar la comissió que hem creat”. Una comissió, segons la consellera, que “si creu oportú revisar alguna cosa del marc normatiu ho ha de fer constar”.

Tura també ha dit que amb la transparència en casos com el de l’anomenat violador de la Vall d’Hebron, que ha de sortir en llibertat d’aquí a una setmana, “no es pretén crear alarma”, i que de fet, “de reincidència n’hi ha en tots els delictes”.

També ha dit que tenen estudiat des del departament que els delictes que tenen més reincidència són “els de violència domèstica. En aquest cas parlem d’un 60% de reincidència. En canvi, en els delictes d’agressió sexual hi ha una reincidència d’un 18% quan el reclús no ha seguit cap tractament a dins de la presó i d’un 4% quan l’ha seguit”.

El violador de la Vall d'Hebron
Davant de l’advertència que aquests dies ha llançat l’advocat del violador de la Vall d’Hebron en el sentit que “és un malalt mental i que ningú li ha fet cas en 20 anys”, la consellera ha dit que “quan hi va haver el judici, l’advocat ja va intentar apel·lar a això perquè es declarés el seu client com a inimputable, però els experts que el van examinar van arribar a la conclusió que era conscient dels seus actes. Per tant, no és cert que no se l’hi hagi fet cas”.

Pel que fa al judici de les coques de Torroella, que s’ha suspès aquesta setmana per no haver cridat l’asseguradora del pastisser acusat, Tura ha dit que “mentre continuïn passant aquestes coses el prestigi del nostre sistema judicial no serà com el desitgem” però ha defensat la instrucció que s’ha fet en els jutjats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA
Glòria Bonal i Sarró
Mestra especialista de música

“L’escola que valora les arts és molt més completa”

Girona
Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

Olot