Societat

Els biolègs Ginés Morata i Peter Lawrence, premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica 2007

El jurat del Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2007 ha concedit de forma conjunta el guardó al biòleg espanyol Ginés Morata i al britànic Peter Lawrence pels treballs realitzats en qüestions com l'envelliment o el càncer.

L'acta del jurat, que ha concedir el Premi per unanimitat, assenyala que els guardonats han dut a terme a Cambridge i a Madrid treballs "decisius" des que van iniciar la seva col·laboració en el Laboratori de Biologia Molecular de la universitat britànica.

El guardó pretén ressaltar a més el valor de l'escola espanyola de Biologia del Desenvolupament, "fonamental per a aquesta disciplina a nivell internacional", i destaca a més que les seves investigacions han estat "essencials per a conèixer amb claredat alguns detalls del procés de formació d'organismes complexos".

Els seus treballs, afegeix l'acta, a la qual va donar lectura el president del jurat, Juliol Rodríguez Villanueva, han estat pioners en temes com "el funcionament dels compartimentos biològics com unitats funcionals que regulen el programa de desenvolupament embrionari".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.