Societat

Un estudi sosté que l'obesitat és una malaltia contagiosa

Salut

Un estudi elaborat per científics de l'Escola de Medicina de Harvard i de la Universitat de Califòrnia ha conclòs que l'obesitat, considerada una epidèmia als EUA, és "una malaltia contagiosa" que no es propaga a través d'elements patògens sinó dels vincles familiars i socials.

En un article publicat aquesta setmana a la revista New Journal of Medecine, els experts sostenen que quan una persona augmenta de pes creix de manera considerable la possibilitat que els seus amics, germans o cònjuges també s'engreixin. D'acord amb l'estudi, com més estret sigui el contacte social entre dues persones més grans són les possibilitats que "contreguin" aquesta tendència, si bé l'índex més alt de possibilitats es produeix entre amics (57%), seguit dels germans (40%) i dels cònjuges (37%).

"Sempre s'ha fet un gran esforç per trobar els gens i els processos físics responsables de l'obesitat. El nostre estudi suggereix que caldria assignar més temps per estudiar la qüestió social", va indicar James Fowler, científic de la Universitat de Califòrnia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.