Societat

Més de 2.200 alumnes s'han inscrit en els cursos de català

Llengua

Un total de 2.213 alumnes s'han inscrit aquest any en els cursos de català que ofereix la Conselleria d'Educació i Cultura, fet que suposa un increment del 24,6% respecte a l'exercici anterior, quan es van matricular 1.775 persones disposades a millorar la seva competència en llengua catalana.
Segons dades de la Conselleria, del total de matriculats, 209 s'han inscrit en els cursos específics per a estrangers, de 40 hores de durada, dirigits a persones vingudes de fora amb coneixements nuls o molt escassos de llengua catalana (nivell 1) i persones estrangeres amb coneixements mínims de català (nivell 2).

D'altra banda, 230 alumnes no estrangers s'han inscrit als cursos a distància, 335 a les classes semipresencials, i el gros dels matriculats, 1.439, als cursos presencials.

La Conselleria els organitza a través del Consorci pel Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura (Cofuc), i el termini per inscriure's va acabar aquest dia 25 de setembre.

Són dirigits a persones més grans de 16 anys i s'organitzen per nivells: El nivell A (inicial) per adquirir un domini bàsic de la llengua, el nivell B (elemental) per aprendre l'expressió escrita, el nivell C (mitjà) d'aprofundiment en l'expressió escrita i oral i el nivell D (superior) per aconseguir un ús més formal de la llengua.

Certificat
Les persones que no acreditin el nivell anterior a aquell en el qual sol·liciten inscriure's, hauran de fer una prova de nivell durant el període de matriculació. Tots els cursos preparen per a l'obtenció del certificat corresponent (A, B, C o D) de la Direcció General de Política Lingüística.

S'han programat cursos presencials, semipresencials i a distància. La durada de cadascun d'ells és de 100 hores i s'imparteixen entre els mesos d'octubre i juny. També existeixen cursos intensius de 80 hores, que es concentren en un quadrimestre. S'expedirà un certificat d'assistència a les persones que hagin assistit a un mínim del 80% de les classes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.