Medi ambient

estat espanyol

incendis forestals

La superfície afectada pels incendis a Galícia es manté estable

Els focs que afecten Carballeda de Valdeorras (Ourense) i Folgoso (Lugo) continuen en fase 2 per la proximitat a nuclis de població

La superfície afectada pels incendis forestals que afecten Galícia es manté invariable aquest divendres perquè no hi ha hagut cap increment sobre les 30.965 hectàrees, segons l’últim informe de la Conselleria de Medi rural, per la qual cosa sembla que la situació tendeix a estabilitzar-se.

No obstant això, encara romanen actius i en situació 2, per la proximitat a nuclis de població, els incendis més grans que afecten 10.500 hectàrees en Carballeda de Valdeorras (Ourense), i a 11.100 entre la suma dels nuclis afectats en Folgoso (Lugo).

A la província de Lugo, es van ajuntar quatre incendis en Folgoso do Courel i A Pobra do Brollón, que mantenen activa la situació de risc per a nuclis poblats en Parada dos Montes i Carballal (Folgoso) i Bust (A Pobra), després de cremar 10.000 hectàrees.

També en Folgoso do Courel, en aquest cas en la parròquia de Seceda, cremen 1.100 hectàrees amb risc per al nucli de Gamiz.

Tots aquests incendis estan actius, mentre que es mantenen estabilitzats igual que al matí els de Cervantes (Cereixedo, 65 hectàrees) i Quiroga (Nocedo, 15 hectàrees).

A més, continuen controlats els de Pal·las de Rei (Ramil, 375 hectàrees), Quiroga (Outeiro, 250), Antas de Ulla (Santa Mariña do Castro d’Amarante, 40) i Cervantes (O Castro, menys de 20 hectàrees).

A la província d’Ourense, la pitjor situació continua sent la del municipi de Carballeda de Valdeorras, on l’incendi actiu de 10.500 hectàrees, pel qual s’ha establert la situació 2, manté en risc el nucli de Candeda i afecta el parc natural dona Serra dona Enciña dona Llastra.

També continua actiu en aquesta província el foc en Vilariño de Conso (Pradoalbar) de 5.500 hectàrees, que afecta el parc natural do Invernadeiro.

La resta de focs a Ourense estabilitzats, com el de la parròquia de Rabal, en Oímbra, que ha cremat 2.100 hectàrees. Són, en total, tres incendis en aquest municipi que han entrat des de Portugal, ja que s’afegeixen el de Videferre (600 hectàrees) i el de San Cibrao (400).

No hi ha incendis que afectin altres províncies després de l’extinció, a les 21.29 hores d’ahir, del de Rodeiro (Pontevedra), en la parròquia de Guillar, que va cremar 110,11 hectàrees de muntanya arbrada.

Les 30.965 hectàrees afectades pels focs fins al moment multipliquen per deu la superfície que cremava fa una setmana a Galícia.

El director general de Defensa do Muntanya, Manuel Rodríguez, ha confirmat que “aquesta matinada”, el dispositiu d’extinció va acabar “de tancar perímetres i de deixar el foc dins de línies de control” on ell es troba, en la zona d’O Courel, una part del territori que “no està feta per a bombers forestals, perquè és molt difícil arribar allí amb el dispositiu per a l’extinció”. “Vam estar tres dies barallant allà dalt”, va dir Rodríguez, “però ara no hi ha flames ni en el perímetre ni dins de l’incendi”, encara que continuaran “atents” perquè no es produeixin reproduccions en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.