Societat

1.500.000 dosis de vacuna antigripal

La campanya de vacunació comença l'1 d'octubre i s'allarga fins el 30 de novembre

El departament de Salut iniciarà l'1 d'octubre que ve la campanya de vacunació contra la grip, en què s'aplicaran fins al 30 de novembre al voltant de 1.500.000 dosis de vacuna antigripal de forma gratuïta als centres d'atenció primària i altres centres de vacunació.

El director general de Salut Pública, Antoni Plasència, ha assenyalat que l'objectiu principal de la campanya és "protegir als grups amb més perill de contraure el virus" i "evitar la mortalitat i les complicacions" associades a aquesta malaltia lleu però molt contagiosa.

Col·lectiu de risc
Principalment, la vacuna es dirigeix a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip, com persones de més de seixanta anys, persones internes en institucions tancades o adults i nens amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, inclosa l'asma.

També pertanyen a aquest grup de risc els adults i nens que han estat sotmesos a una vigilància mèdica o hospitalització durant l'any anterior per diverses malalties, els nens i joves fins a 18 anys tractats durant un llarg període amb aspirines i les dones embarassades.

La conselleria de Salut recomana la vacunació a persones que per contacte personal o professional puguin transmetre la malaltia a membres d'alt risc, persones que efectuen treballs essencials per a la comunitat i viatgers internacionals que es dirigeixen i provenen de les zones tropicals.

Plasència ha destacat la favorable evolució de la campanya de vacunació contra la grip a Catalunya, que des que es va iniciar el 1994 ha superat el 100% de les vacunes administrades, passant de les 714.000 a les 1.500.000 actuals.

De la seva banda, l'efectivitat de la vacunació oscil·la entre el 70 i el 90% en adults i joves, quan els ceps circulants de la vacuna són semblants a les del virus circulant, segons el director general de Salut Pública.

Així mateix, la incidència gripal durant les epidèmies oscil·la entre el 5 i el 20% a la població general i sobrepassa el 50% en les persones internades en institucions tancades.
Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la vacunació entre les persones grans disminueix el risc de complicacions greus o la mort entre un 70 i 85%.

La grip de l'hivern passat
Plasència ha recordat que en la passada campanya 2005-2006 es van administrar un total de 1.336.507 vacunes en els centres d'atenció primària i altres centres de vacunació catalans, la qual cosa va suposar un 70,2% de les 1.902.708 persones susceptibles de vacunació.

L'hivern passat el nivell d'intensitat gripal va ser moderat, despuntant la tercera setmana de gener i prolongant-se entre quatre i sis setmanes fins a la seva normalització.

A la resta d'Espanya i Europa el nivell també va ser moderat, a excepció d'Escandinàvia, Luxemburg i els països bàltics, on es van registrar uns nivells elevats d'intensitat gripal.

El departament de Salut ha destinat per a la present campanya de vacunació contra la grip un total de 13.358.500 euros, que cobreixen el cost de les vacunes, el dels actes de les vacunes, les cambres frigorífiques i el material educatiu sanitari.

Entre les diferents accions programades, figura la distribució de fullets, cartells i material informatiu, així com una campanya informatiu dirigida exclusivament als professionals sanitaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ