Societat

El Regne Unit i Itàlia censuren un vídeojoc per alimentar el sadisme

"Manhunt 2" és una creació de Rockstar Games, també responsable del polèmic "Grand Theft Auto"

Des del 1997, en què va censurar el vídeojoc Carmageddon, la British Board of Film Classification (BBFC) no havia prohibit la comercialització al Regne Unit de cap joc. Aquesta setmana, però, han censurat Manhunt 2 per la brutalitat dels assassinats i el sadisme de l'acció del joc.

A Itàlia, el Ministeri de Telecomunicacions també ha decidit censurar el joc, pel seu contingut violent i per "incitació a l'homicidi".

Els creadors, l'equip de la creadora Rockstar Games, han respost afirmant que el joc "és una obra d'art" que aporta "una forma inèdita fins ara de qualitat cinematogràfica a l'entreteniment interactiu". En el joc, el jugador pren el rol d'un dement que s'escapa d'una asil i es dedica a matar enemics de diferents maneres.

El director de la BBFC, David Cooke, ha afirmat que censurar una creació ha estat una decisió molt seriosa que no s'han pres a la lleugera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.