Societat

L'OMS adverteix que el sud-est asiàtic podria enfrontar-se al pitjor brot de dengue dels últims 10 anys

El dengue és conegut com la malaltia 'trencaossos' a causa de l'insuportable dolor que causa en les articulacions

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir dilluns que el sud-est asiàtic podria enfrontar-se al pitjor brot de dengue registrat a la regió en els últims 10 anys.

El dengue, conegut en alguns llocs com la malaltia 'trencaossos' a causa de l'insuportable dolor que causa en les articulacions, s'ha estès en aquesta zona, des del modern Singapur fins a l'empobrit Vietnam. Hi ha quatre tipus de variants d'aquesta malaltia, però encara no hi ha cura ni vacuna per a cap d'ells.

Cambotja és un dels països més perjudicats. Allà, el dengue, que s'encomana a través de les picades dels mosquits, ha afectat 25.000 persones i ha provocat la mort de 300 nens menors de 15 anys des que va començar el 2007. Segons l'ONU, aquesta xifra és tres vegades més gran que els casos registrats en tot el 2005.

L'assessor regional de l'OMS per a malalties infeccioses, John Ehrenberg, ha afirmat que "sembla" que el 2007 "serà un mal any". "Crec que estem en un moment de desenvolupament, però podria arribar-se al nivell més alt a l'agost o al setembre", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.