Societat

Un incendi a l'hospital de la Vall d'Hebron obliga reubicar part dels pacients per falta llum

Barcelona

Un incendi en un generador de llum intern del centre sanitari de la Vall d'Hebron de Barcelona ha deixat sense electricitat a part d'aquest gran centre sanitari i ha obligat a reubicar alguns pacients dels hospitals general i de traumatologia. Un gabinet de crisi de l'hospital està en aquests moments reunit per solucionar la situació.

Fonts dels Bombers de Barcelona han informat avui que el foc s'ha declarat cap a les 02:00 hores de la matinada i al lloc s'han desplaçat quinze dotacions, que han aconseguit sufocar l'incendi en unes tres hores.

A causa d'aquest succés, part dels pacients que es trobaven als hospitals general i de traumatologia de la Vall Hebron han hagut de ser reubicats, bàsicament les persones que utilitzen respiradors assistits, han indicat les mateixes fonts, mentre el matern-infantil no ha resultat afectat.

Concretament, un total de 150 malalts dels 820 ingressats a l'Hospital General i el de Traumatologia de la Vall d'Hebron de Barcelona han hagut de ser traslladats de les seves habitacions a causa de l'incendi registrat al centre aquesta matinada i un, que estava a la UCI, ha estat evacuat al Clínic.

L'incendi ha obligat a més aquest centre sanitari a suspendre més d'un miler de visites externes i els ingressos hospitalaris programats per avui, segons ha informat la consellera de Salut, Marina Geli.

Geli, que ha acudit al centre hospitalari a primera hora del matí, ha explicat que l'incendi s'ha originat per un abocament de gasoil al carregar els dipòsits d'un dels generadors elèctrics de la residència sanitària, el que ha produït una petita explosió i ha inutilitzat les línies de distribució d'energia.

Tasques d'extinció
Dos bombers han quedat ferits lleus per cops durant les tasques d'extinció, que s'han allargat fins a primeres hores del matí.

Els mateixos bombers de Barcelona han facilitat en un primer moment generadors elèctrics per suplir la falta de llum de part del centre sanitari, si bé l'empresa Fecsa Endesa ha traslladat d'altres amb més capacitat. Segons Geli, a hores d'ara el servei ja està "normalitzat gràcies als grups d'electrògens" i es preveu que la llum es reestablirà aquest migdia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.