Societat

Més de 200 persones condemnen la mort d'una veïna de Badalona a mans del seu marit

Familiars, amics i veïns s'han reunit aquest dimarts a la plaça de la Vila de Badalona per condemnar la violència de gènere, arran de la mort d'una veïna del barri de Bufalà a mans del marit. En total, més de 200 persones s'han unit al dol de la família just abans que s'iniciés l'últim ple ordinari del curs polític a l'Ajuntament.

La mort de N.E.S, de 48 anys, és la segona que, en aquestes circumstàncies, té lloc en aquesta ciutat després de mai abans s'hagin hagut de lamentar víctimes de la violència de gènere. L'alcaldessa de la ciutat, Maite Arqué, ha donat pas a cinc minuts de silenci amb la lectura d'un manifest en què es compromet a continuar lluitant per la igualtat.

La matinada de diumenge, N.E.S., veïna del barri de Bufalà de Badalona va morir a mans del marit a ganivetades. Aquest nom, com ha mencionat l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, durant la lectura d'un manifest de rebuig a la violència de gènere, s'afegeix a una llarga llista de dones maltractades. En el cas de Badalona, és la segona de l'any, després que el febrer una altra morís cremada.

Els primers a Badalona
Aquest casos són els primers que es donen a la ciutat, però són molt altres centenars de dones les que, amb un altre desenllaç, són maltractades. A Badalona, per exemple, l'any 2006 van ser 1.500 les dones ateses per la regidoria de la Dona de la ciutat, un 9% de les quals necessitaven suport explícit per casos de maltractaments o amenaces.

Per combatre aquesta xacra, l'alcaldessa de la ciutat té pensat tirar endavant en els pròxims anys un espai de reeducació social per a persones maltractadores. Arqué considera necessari oferir a aquestes persones una mediació perquè superin les seves actituds, ja que entén que no es pot acabar amb la violència de gènere si els esforços només es destinen a l'atenció psicològica de la víctima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’European Balloon Festival estrena la primera cistella de globus aerostàtic preparada per volar a 20.000 metres

Igualada

El programa Famílies saludables s’estén a la demarcació

girona
SOCIETAT

Cabacés accepta catalanitzar el nom i deixar enrere el topònim franquista

CabaCés
societat

Alarma a Ponent per la mort d’aus protegides com el milà reial, a causa del mal ús de raticides

La Fuliola

Prohibit capturar pop roquer al cap de Creus

port de la selva

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Barcelona

El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona