Lloret, Capital de la Cultura Catalana 2023 ja camina
L’alcalde, Dulsat, va fer pública ahir al cementiri modernista la imatge de marca que definirà el municipi com a capital
És un treball de l’empresa lloretenca Ladeus Web Branding, que ha regalat el disseny a la població
Lloret de Mar va presentar ahir la imatge de marca de la Capital de la Cultura Catalana 2023 en un acte efectuat al cementiri modernista de la població. La marca de Lloret, Capital de la Cultura Catalana 2023 és una imatge que identificarà “molt fàcilment tots els actes i esdeveniments que formaran part” de la capitalitat i que “agafarà sentit” a mesura que la vegem aplicada en tots els seus formats.
A més, considera que és molt fàcilment identificable la imatge, de manera que l’espectador, amb poc esforç, sabrà reconèixer un esdeveniment dins la campanya CCC Lloret 2023 simplement amb la imatge gràfica.
Un dels socis de l’empresa Ladeus Web Branding –que ha fet el disseny–, Jordi Sureda, va assegurar ahir durant la presentació que Lloret és “diferent, única, especial, una població que ja de per si té moltes propostes culturals i espais patrimonials magnífics”. Va afegir-hi, així mateix, que la població “sempre troba la manera de sorprendre, d’aportar alguna cosa diferent, de sortir del que s’entén com a convencional”. Per això precisament, va assegurar que a l’hora de crear la proposta per a la Capital de la Cultura Catalana Lloret 2023 s’ha buscat una marca que fos “sòlida, contundent i impactant, que contrastés amb un element inquietant, descarat, descontextualitzat”.
Jordi Sureda va manifestar que la marca “respon a aquesta necessitat provocadora, respon a la intenció d’intrigar el públic i de despertar la seva curiositat”.
L’alcalde, Jaume Dulsat, va explicar durant la presentació que ara s’està treballant en la programació d’actes: “Aquesta programació permetrà posar en relleu i visibilitzar tot el potencial cultural i artístic de Lloret.”
El regidor de Cultura i Festes de Lloret, Cristian Fernández, va assegurar que s’havia triat el cementiri per fer la presentació perquè és un “espai d’elevat interès artístic i perquè el full de ruta de la Capital de la Cultura Catalana 2023 està basat en la descontextualització de totes les activitats culturals durant l’any 2023”: “I buscàvem també aquest efecte: desubicar per posar en relleu. Desubicar per celebrar el que som i el que celebrem.”
A l’acte, també hi va assistir el president de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, que va assegurar que ahir era “un dia important perquè marca l’inici de la commemoració”.
El cementiri, cap a BCIN
Dulsat va avançar durant la presentació que pròximament el cementiri modernista de Lloret serà declarat bé cultural d’interès nacional (BCIN). L’alcalde va detallar que la valoració feta pel govern sobre la proposta és “excel·lent” i els informes també són molt positius. Això fa pensar al batlle que “en breu” la Generalitat podria aprovar la declaració.
També va explicar que Lloret de Mar ha comprat un nou hipogeu –un tipus de sepulcre soterrani– i que es restaurarà per fer-lo visitable. Aquesta adquisició forma part de l’objectiu del municipi d’ampliar el patrimoni cultural per garantir-ne la preservació i convertir-lo en espai cultural, mentre que part del cementiri encara conserva la seva funció principal de vetlla i memòria dels difunts.