Societat

Els grans dependents catalans podran rebre el servei d'assistent personal des d'avui

Llei Dependència

Els grans dependents catalans podran rebre a partir d'aquest dimecres el servei d'assistent personal i tindran dret a la prestació mínima garantida, gràcies a la publicació de l'ordre que regula aquestes dues prestacions en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), segons ha informat la conselleria d'Acció Social i Ciutadania.

Catalunya serà la primera comunitat a regular i oferir l'assistent personal, servei que està recollit a la llei de l'Autonomia Personal i de la Dependència però que el govern encara no havia concretat.

La conselleria calcula que unes 1.800 persones podran beneficiar-se d'aquesta prestació, que té un pressupost de 861.000 euros per a la seva aplicació, i que té dues tipologies. La primera és la d'acompanyament a activitats laborals i educatives, que es prestarà entre 60 i 80 hores mensuals, té un import màxim de 568,98 euros i és compatible amb altres prestacions del servei d'ajuda a domicili o de centre de dia.

La segona és la de suport personal i integració laboral i educativa, que inclou l'acompanyament per fer gestions fora del domicili i atenció personal a casa. Aquesta modalitat és de dedicació horària completa i l'import de la prestació equival a la que s'obtindria per una plaça residencial.

Els encarregats de prestar les dues modalitats han de ser majors d'edat, afiliats a la seguretat social i es tindrà en compte la seva experiència i formació en atribuir-los la seva tasca. Aquestes persones tindran un contracte civil de prestació de serveis entre el beneficiari i l'entitat o un contracte laboral entre el beneficiari i l'encarregat de l'assistència personal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA
Glòria Bonal i Sarró
Mestra especialista de música

“L’escola que valora les arts és molt més completa”

Girona
Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

Olot
GIRONA

Regidor de barri i policia: patrulla mixta de supervisió

girona
Olot

Domàs amb la sanefa del vestit de la gegantessa reivindicatiu

Olot