Societat

Vidreres oferirà el servei d’aigua municipalitzat a partir del gener del 2023

El consistori està en fase d’expropiacions de les instal·lacions i no preveu grans inversions d’actualització

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, preveu començar a oferir el servei d’aigua amb una gestió municipal a partir del gener del 2023. Camps ha detallat que el febrer, el Tribunal Suprem va donar “la raó en el procediment de municipalització” al consistori selvatà i això ha permès tirar endavant el procés. A dia d’avui, l’ajuntament està en fase d’expropiacions de les instal·lacions i una vegada passi a mans municipals, els tècnics podran entrar-hi per veure l’estat real. A partir d’aquí es faran les accions pertinents per posar la xarxa al dia, tot i que l’alcalde ha assegurat que espera que no calgui “una inversió milionària”. Després es desenvoluparà “de forma progressiva” el pla d’inversions ja redactat.

L’Ajuntament de Vidreres encara la recta final del procés de municipalització de l’aigua potable al municipi. L’alcalde Jordi Camps ha recordat que aquest hivern el Tribunal Suprem va desestimar el recurs contenciós administratiu de Rec Madral en contra del procés de municipalització de l’aigua a Vidreres. Camps ha explicar que aquest ha estat “un procés lent” però que han anat seguint tots els passos que es marcaven “a nivell jurídic”.

Per això, el batlle preveu finalitzar el procés a finals d’any i confia en començar a oferir el servei a partir de l’1 de gener del 2023. Camps ha insistit que el model de gestió “serà 100% municipal” i els rebuts els girarà el Consell Comarcal de la Selva, que és qui s’encarrega de la gestió de tributs municipals.

L’alcalde ha assegurat que s’estan complint amb tots els terminis previstos, tot i que ha recordat que el procés s’ha allargat per diversos motius. Un d’ells és que en els últims mesos el consistori no tenia secretari ni interventor i això ho ha relantitzat tot. Ara, l’alcalde ha donat prioritat en avançar en aquest procés per recuperar el ritme i complir amb els terminis fixats en el calendari.

Pla d’inversions progressiu

De moment, el consistori es troba en plena fase d’expropiacions i valoracions de les instal·lacions. Una vegada se superi aquest tràmit, els treballadors municipals podran entrar i examinar l’estat de la xarxa. Malgrat tot, Camps no preveu que hi hagi una “inversió milionària” després d’aquesta expropiació tal com ha passat en el municipi veí de Maçanet de la Selva.

Els dos pobles els uneix una cosa: part de les urbanitzacions tenien delegada la gestió de l’aigua a Rec Madral. En el cas de Maçanet de la Selva, l’alcaldessa alertava aquesta primavera d’haver de realitzar una inversió milionària per “posar al dia” la xarxa d’aigua. A Vidreres, Jordi Camps no preveu que es repeteixi aquesta situació.

El que sí que ha avisat l’alcalde és que ja han elaborat “un pla d’inversions municipals” on s’estipula quines millores caldrà fer a la xarxa i dipòsits d’aigua del municipi. Camps ha assegurat que seran obres que es faran “de forma progressiva” per garantir el manteniment de les instal·lacions. “Hi ha zones que estan en bones condicions i d’altres on hi ha moltes fuites”, ha avisat l’alcalde. Per això intentaran actuar en aquestes zones de fuites per arreglar els problemes amb el subministrament.

Per altra banda, la municipalització del servei anirà acompanyada de la subrogació del personal que té contractat Rec Madral, que passaran a ser treballadors municipals. Jordi Camps assegura que es tracta de “personal que coneix bé el territori i el funcionament de la xarxa”. Això permetrà tenir “entre sis i vuit persones” que s’encarregaran de fer el manteniment de la xarxa a tot el poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.