Infraestructures i serveis

mobilitat

FGC tindrà un nou model de tren per a la línia de l’aeroport

Alstom farà un taller específic per a 10 combois a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda

El primer dels trens no s’entregarà a la companyia fins d’aquí a tres anys

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tindrà una flota nova de deu combois per operar la futura línia directa entre el centre de Barcelona i l’aeroport del Prat. FGC ha signat aquest juliol amb Alstom un contracte de compra i manteniment durant 15 anys d’aquests nous combois per 117 milions i la constructora farà un taller específic de 3.000 m² a la seva fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda per produir els trens, el primer dels quals serà entregat a FGC d’aquí a tres anys.

El vicepresident català, Jordi Puigneró, visitava aquest matí la planta d’Alstom acompanyat de la presidenta de FGC, Marta Subirà. El finançament de la nova flota es farà a través de diverses entitats financeres i el Banc Europeu d’Inversions. El govern vol garantir la connexió ràpida entre el centre de Barcelona i les dues terminals de l’aeroport cada quinze minuts en horaris fixes –avui el tren de Rodalies a l’aeroport només arriba a la T2 perquè, tot i que el túnel entre la T2 i la T1 ja està construït encara no està equipat per al pas de trens. Sempre hi haurà un tren esperant a l’andana de la T1 per facilitar l’acomodament d’equipatges i persones.

Serà un nou model de tren amb les característiques adaptades al servei de passatgers aeroportuaris, amb nombrosos espais per als equipatges i passadissos amples per facilitar la mobilitat interior. De 85 metres de llarg, cada tren estarà format per cinc cotxes d’un pis amb capacitat per a 600 passatgers i amb la possibilitat d’arribar a una velocitat màxima de 120 Km/h. Amb endolls i punts de recàrrega USB en tots els seients i xarxa wifi, estan dissenyats per aprofitar el màxim espai interior.

El govern català fa anys que planteja la posada en servei d’un tren llançadora a l’aeroport equiparable als que funcionen als aeroports de Londres Heathrow, Amsterdam Schiphol, Viena o Roma Fiumicino.

El servei, però, ha estat posat en qüestió no només per Renfe sinó també per la Plataforma del Transport Públic (PTP) perquè consideren que afegirà pressió a la ja congestionada xarxa de Rodalies perquè haurà d’utilitzar un dels dos únics túnels de la xarxa convencional que travessen la ciutat per Passeig de Gràcia i plaça de Catalunya. Tant Renfe com la PTP són partidaris que s’aprofiti la R4 del Vallès per fer-la arribar a les terminals del Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.