Societat

Els apartaments turístics gironins tanquen l’estiu amb un balanç positiu

Segons dades de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona, al juliol l’ocupació mitjana va ser del 80% i a l’agost, del 93%

El balanç de la temporada en el sector dels apartaments i els habitatges d’ús turístic a les comarques gironines s’ha tancat amb xifres millors que les d’abans de la pandèmia, segons una enquesta que l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) va fer entre els seus associats. El juliol es va tancar amb una ocupació mitjana del 80%, i l’agost, del 93%, uns registres que confirmen la recuperació del sector i que superen de forma considerable els del 2019.

Aquest setembre, en conjunt, s’espera també que els registres siguin millors que els d’abans de la pandèmia. Es preveu que la disminució del públic format per famílies, a causa dels canvis en el calendari escolar, quedi compensada per l’increment d’altres visitants. A més, es compta allargar la temporada a l’octubre.

El tret característic d’aquesta temporada ha estat la recuperació del mercat estranger que va deixar de venir a causa de les restriccions durant la pandèmia, i la consolidació del client nacional, que va augmentar en aquest període. Una altra dada destacable és que s’han allargat les estades dels visitants, la qual cosa fa més sostenible l’activitat en termes econòmics i mediambientals.

Des de l’ATA es mostren satisfets per aquesta bona temporada i esperen que aquesta tendència es mantingui els pròxims anys. No obstant això, afegeixen que caldrà esperar a finals d’any per fer un balanç definitiu i veure com han afectat els increments del preus de l’energia i dels subministraments els comptes de resultats.

LES XIFRES

80%
d’ocupació
hi va haver al mes de juliol als apartaments turístics gironins.
93%
d’ocupació
hi va haver a l’agost en els establiments esmentats.

Una associació que aglutina 13.000 unitats

L’ATA es va constituir el 8 de juny del 1993. L’entitat aglutina 13.000 unitats d’apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, l’interior i el Pirineu de Girona. L’associació està integrada per intermediaris i propietaris d’habitatges d’ús turístic i blocs d’apartaments turístics. El total de places a la demarcació és de 190.000, una xifra que representa més del 50% de l’allotjament turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia