Societat

Crida a trobar familiars de víctimes de la Guerra Civil

La campanya ‘Tancar el dol’, de Justícia, demana que es participi en el programa d’identificació genètica

El Departament de Justícia ha impulsat la campanya Tancar el dol, dirigida a totes aquelles persones que vulguin buscar algun familiar desaparegut durant la Guerra Civil espanyola o el franquisme. L’objectiu és que els ciutadans inscriguin els familiars no localitzats al cens de persones desaparegudes i facilitin mostres d’ADN per incloure-les al programa d’identificació genètica.

De moment hi ha 2.774 perfils genètics i s’han identificat des del 2016 un total de 18 víctimes de la Guerra Civil espanyola i el franquisme enterrades en fosses, però la xifra de persones inhumades està al voltant de les 20.000. S’enviaran díptics i cartells als diferents espais de memòria que té la Generalitat arreu del territori català i, paral·lelament, es promouran anuncis a la premsa escrita, digital, a la ràdio, a la televisió i a les xarxes socials, que es difondran amb l’etiqueta #tancareldol. L’anunci principal de la campanya es pot veure al canal de Youtube del Departament de Justícia.

La presentació de la campanya coincideix, a més, amb l’estrena del nou documental de TV3 Quanta guerra!, de divulgació històrica sobre la Guerra Civil espanyola, en què ha col·laborat el Departament de Justícia.

Hi ha 6.367 persones inscrites al cens de persones desaparegudes i s’han pogut enviar 3.794 respostes a familiars amb informació sobre la persona en qüestió.

LA XIFRA

2.774
perfils
genètics registrats, 18 víctimes identificades, però el nombre de persones inhumades pot ser de prop de 20.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia