Educació

A Banyoles tenen a punt el seu primer bicibús

L’escola i l’AFA de Can Puig el posen en marxa el dilluns dia 3 d’octubre

Mares, pares i alumnes de l’escola de Can Puig de Banyoles han iniciat el compte enrere de la posada en marxa del seu bicibús, el primer de la ciutat. Avui, diumenge, és l’últim dia per apuntar-s’hi, bé com a alumne, o bé com a acompanyant adult (o motor, com els anomenen) i pel dilluns de la setmana que ve, dia 3, està previst el primer viatge.

De moment, pocs

Divendres hi havia apuntats onze alumnes, una xifra que està bé per arrencar però que caldria anar augmentant, explica un dels impulsors de la iniciativa, Gerard Sardeña. “Notem que encara hi ha indecisos, però hem parlat amb els de l’escola de Sant Roc d’Olot, o amb els de Prats de Lluçanès, que ja ho estan fent, i ens diuen que al principi costa, però que la gent s’anima quan veu que ja funciona”, diu. D’adults n’hi ha d’inscrits de moment nou, que formaran part de les expedicions per torns. Es compta també que els adults que portin els més petits en cadiretes també donin un cop de mà en el control. Com a mínim hi haurà sempre un adult obrint camí i un altre, tancant el grup. El casc serà obligatori i es recomana dur també armilles reflectores.

Tres línies

Els promotors són l’escola i l’AFA del centre, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la implicació de les entitats Mou-te en Bici i Canvis en Cadena. Hi haurà tres línies que passaran per tres zones amb què es mira de cobrir tota l’àrea urbana, i que comencen a Cal General, els pisos de la Caixa i la zona de la llar d’infants La Balca, respectivament.

La seguretat

S’ha mirat de tenir controlats tots els aspectes. En aquest sentit, es disposarà d’una aplicació de mòbil on es vagin actualitzant les incidències: inscrits que avui no vindran, a qui s’ha de recollir pel camí... La recerca de rutes segures és el que ha portat més feina a l’hora de preparar-ho tot, afirma Sardeña. La major part dels trajectes es faran per llocs tranquils (per carrils bici, sobretot), però hi haurà trams compartits amb vianants i altres vehicles, com és el cas del passeig de la Indústria, per on han de passar els procedents dels pisos de la Caixa. Els dimecres (dia de mercat) aquesta mateixa línia modificarà un tros del camí i, amb l’ajuda de la Policia Municipal, se circularà per un tram alternatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia