Ciència

ECONOMIA

Amposta, capital de transferència tecnològica

Invertiran 1,8 milions en la creació d'una antena de la xarxa Tecnio que s'emplaçarà al polígon l'Oriola i s'especialitzarà en l'àmbit marítim, els materials compostos i les energies renovables

Les Terres de l'Ebre tenen actualment sis centres de recerca que formen part de la xarxa Tecnio, una marca creada per la Generalitat que reuneix els principals agents experts en investigació aplicada i recerca tecnològica. I a aquests centres s'afegirà una antena tecnològica, que donarà servei a tota la xarxa Tecnio de Catalunya des del polígon l'Oriola d'Amposta.

Aquest és un dels projectes que es finançarà amb el fons d'industrialització de les Terres de l'Ebre (que encara està pendent l'aprovi l'Estat), concretament en rebrà una partida d'1 milió d'euros, que es complementarà amb 400.000 euros del Departament de Governació i 400.000 euros més del fons Feder, de subvencions demanades per la Diputació i l'Ajuntament d'Amposta.

L'antena tecnològica s'instal·larà al costat de l'empresa Lamicat, especialitzada en materials compostos, on es preveu la construcció d'un edifici de 750m², que també inclourà un laboratori, aules de formació, un taller i un magatzem. La funció d'aquesta antena serà impulsar la cultura de la innovació, la cooperació entre empreses i la transferència tecnològica per augmentar la productivitat i la competitivitat de les indústries. A més, es pretén que l'antena es converteixi en referència en l'àmbit marítim dels materials compostos i de les energies renovables. Pel que fa a la construcció de l'edifici serà un equipament arquitectònic singular i un model a seguir quant als mètodes de construcció sostenibles que farà servir.

LA XIFRA

1,8
milions
d'euros és el pressupost de creació d'una antena tecnològica al polígon l'Oriola.

LA XIFRA

7
centres
de la xarxa Tecnio són que el que hi haurà a l'Ebre quan es desplegue l'antena tecnològica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.