Societat

Cent treballadors del metro s'afegiran a les aturades dels conductors d'autobusos de TMB, que han abandonat les negociacions

ZONA METROPOLITANA

Les negociacions entre els conductors d'autobusos de Barcelona i TMB s'han trencat aquest matí. Els conductors tornen al carrer. El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha recordat la manifestació prevista pel pròxim dissabte i ha explicat que tenen previst dur a terme aturades dels autobusos, que coincidiran amb la precampanya o la campanya electoral.

També ha explicat que un centenar de treballadors tècnics del metro de Barcelona han decidit fer també aturades per tal de solidaritzar-se amb els conductors. Segons Mercader "són treballadors imprescindibles perquè funcioni el metro" i "en els pròxims dies decidiran quan duran a terme les aturades, que es podrien allargar dues setmanes".

Els conductors d'autobusos s'han aixecat de la reunió d'aquest dilluns en protesta, després d'observar la presència d'un "comandament" del Sindicat Independent que no és conductor i al qui acusen d'anar "a favor de l'empresa" per haver signat "alguns convenis que han anat en contra dels conductors".

Mercader, ha explicat que "si l'empresa ens torna a convocar ens reunirem, però no ho farem si hi tornen a haver persones que no siguin conductors", ja que considera que "la negociació l'han de portar els conductors". Ha manifestat que fins al moment les negociacions "no han avançat gens".

La pròxima reunió dels conductors no serà amb l'empresa, sino amb el director general de relacions laborals de la Generalitat, que parlarà amb els conductors aquesta setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.