Societat

illes canàries

Ordre de cerca i captura contra l’exjutge corrupte Salvador Alba

Té pendent una condemna de sis anys i mig de presó

Va intentar perjudicar la jutgessa i actual delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell

El Tribunal Superior de Justícia de les illes Canàries (TSJC) ha dictat una ordre de cerca i captura contra l’exjutge corrupte Salvador Alba Mesa, després que divendres no s’hagués presentat a la presó per complir una condemna de sis anys i mig per delictes suborn, prevaricació i falsedat documental que va confirmar el Tribunal Suprem espanyol el novembre passat.

En la interlocutòria dictada per la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de les illes Canàries, amb data d’ahir, es decreta la “cerca, detenció i ingrés a presó” d’Alba, per la qual cosa s’ordena a les forces de seguretat de l’estat “la seva localització, detenció i immediat traslladat al centre penitenciari més pròxim pel compliment de la pena imposada en sentència ferma”. Alba va ser condemnat el 10 de setembre de 2019 a divuit anys d’inhabilitació i a sis anys i mig de presó com a autor de delictes de prevaricació, suborn i falsedat documental per manipular una instrucció penal per perjudicar a la seva antecessora en el jutjat d’instrucció número 8 de les Palmas i actual delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, quan era diputada de Podem. La sentència va ser confirmada el novembre passat pel Tribunal Suprem espanyol, fet que va comportar l’expulsió d’Alba de la carrera judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia