Societat

Un estudi amb 800 voluntaris del Barcelonès, Osona i el Bages vol establir si la disminució d'una proteïna pot facilitar patir Alzheimer

CATALUNYA

Un equip d'investigadors encapçalat pel neuròleg del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Enric Bufill, i el director de neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Rafael Blesa, faran una investigació mèdica per saber quina vinculació hi ha entre l'evolució que han tingut alguns gens del cervell humà i la malaltia de l'Alzheimer. El fet que aquesta malaltia afecti només el cervell humà fa pensar als investigadors que pot existir una relació amb els canvis que han tingut gens relacionats amb la memòria, l'aprenentatge i la formació de connexions neuronals. Per fer l'estudi es requerirà de 800 persones procedents de les àrees d'atenció de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, de la comarca d'Osona i del Bages. Entre els voluntaris que han de tenir més de 65 anys hi ha haurà persones que pateixen la malaltia, persones que tenen un deterior cognitiu lleu i persones que no pateixen cap malaltia relacionada amb la memòria i el cervell. Els treballs començaran després de Setmana Santa, segons han informat membres de l'equip de la investigació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.