Societat

20 dels 34 successos nuclears de 2008 s'han produït a les centrals catalanes

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha publicat l'informe sobre notificació de successos de centrals nuclears durant el primer semestre del 2008, que recull informació dels successos que han tingut relació amb la seguretat nuclear i la protecció radiològica a les centrals nuclears espanyoles. En total, durant el primer semestre s'han produït 34 successos, 20 dels quals han estat a centrals catalanes (15 a Ascó I i II, i 5 a Vandellòs II). Els dos únics successos superiors al nivell 0 de l'escala INES s'han produït a la central d'Ascó I.

Amb la informació dels successos, el CSN realitza dos tipus d'actuacions. La primera és la classificació en l'escala internacional de successos nuclears, l'escala INES, com a mitjà de comunicació al públic sobre la importància del succés. La segona és l'anàlisi de la repercussió en la seguretat de la central, a través d'un comitè d'experts tècnics del CSN.

La mitjana de notificacions del parc nuclear espanyol ha disminuït des d'uns 80 successos per any (des de l'any 1990) a uns 63 per any en la última dècada. Una comparació internacional mostra que aquest valor se situa "en el terme mig" de les registrades a països com els Estats Units (amb una mitjana de 5 successos), Alemanya (amb una mitjana de 7) o França (amb una mitjana de 10 successos notificables).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona