Societat

Montilla garanteix que els espais d'acollida escolar "integraran" i no segregaran

El president de la Generalitat, José Montilla, ha garantit aquest dimecres que els nous "espais de benvinguda escolar" per a immigrants que arriben amb el curs iniciat no suposen de cap manera una "segregació" d'aquests alumnes sinó que serviran per a la seva millor "integració".

A la sessió de control al president de la Generalitat en el ple del Parlament català, el president de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, Albert Rivera, ha denunciat que els nous espais de benvinguda impliquen una "segregació en funció de l'origen o la llengua" dels alumnes nouvinguts.

Montilla ha explicat que aquests espais tindran una "funció d'acollida, limitada en el temps, variable en funció de cada cas, i les famílies són lliures d'utilitzar-los", per això "no s'hi amaga cap voluntat segregadora". "Faci el favor de no dir coses que no són i d'informar-se una mica millor", ha protestat Montilla davant l'acusació de Rivera.

Segons el president català, no hi ha cap "canvi de model en la política d'integració dels nens i joves immigrants", sinó que es tracta de posar en pràctica una "iniciativa pilot, complementària a les aules d'acollida ja existents", que es durà a terme en els municipis de Vic (Osona) i Reus (Baix Camp), amb índexs especialment alts d'alumnat arribat de fora d'Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.