Societat
Més pa i xocolata
La fira de Sant Gregori assoleix un ple de públic al llarg de la jornada
La cita posa el poble i la Vall de Llémena al mapa
La Fira del Pa i de la Xocolata va aplegar, ahir, milers de persones a Sant Gregori, al voltant d’una cita que es va consolidar com a pla perfecte per visitar amb mainada i passar-hi el diumenge. L’estratègia de l’organització de convocar el públic a la xocolatada inaugural, a càrrec de Rosa Pujadas, va ser un bon reclam perquè els primers centenars de persones matinessin “fins escurar l’olla”. I la temperatura baixa, per comptes d’espantar el públic, convidava a gaudir-ne, enmig de les parades de pa, xurros i xocolata i d’altres d’embotits, formatges i productes artesans.
La fira, engegada el 2006 i que arribava a la 15a edició, ja s’havia començat a refer de l’aturada forçosa de 2020 per la covid-19 l’any passat, però amb unes restriccions que ahir van quedar ja superades, sobretot pel que fa a tallers i activitats infantils, destacava l’alcalde, Quim Roca, “molt satisfet amb l’organització i l’associació de comerciants i amb la resposta popular”. Al llarg del matí, l’arribada de visitants des de Girona i altres poblacions va ser constant.
La xocolata va ocupar el seu lloc més glamurós, amb maridatges amb roms i degustacions i tries de varietats gurmet. Però el pa, les coques i les exhibicions de cuina en directe de coques, dolços i postres –ja amb propostes per a les festes de Nadal en l’horitzó– van trobar-hi l’equilibri. Per mantenir el caliu del públic, una segona ració de xocolata desfeta a càrrec dels cuiners locals, a la tarda, va fer elevar el nombre de litres servits fins als 200 en tota la jornada.
Per Roca, és una oportunitat per “dinamitzar el municipi i donar-lo a conèixer i perquè la gent torni a gaudir de la gastronomia, el comerç, l’oferta cultural i la natura, tot el potencial del poble” i de la Vall de Llémena.