Societat

Detenen 2 germans que memoritzaven les targetes de crèdit dels seus clients per comprar per internet

Estafa

Memoritzaven o anotaven les dades de la targeta de crèdit dels seus clients i després feien compres per internet. Els Mossos d'Esquadra han detingut Antonio César K., de 37 anys, nacionalitat uruguaiana i veí del Prat, i el seu germà, José Enrique K., de 34 anys i veí de Gavà, per un delicte continuat de falsificació de moneda.

Els arrestats, que treballaven en un restaurant i en una gasolinera, presumptament copiaven les dades de les targetes de crèdit dels seus clients per després fer compres per internet.
La investigació duta a terme pels Mossos i coneguda com operació Klonador ha permès determinar que els estafadors no doblaven les targetes de crèdit sinó que aprofitaven el moment del cobrament per anotar totes les dades que hi apareixen.

S'anotaven la numeració de la targeta, el nom del titular, la data de caducitat i el dígit de seguretat per després realitzar compres on line. Aquesta modalitat delictiva es coneix amb el nom de carding.

Els estafadors només necessitaven tenir uns instants la targeta a les mans per aconseguir tota la documentació necessària per cometre el frau. De fet, un dels detinguts ni tan sols estava autoritzat a realitzar els cobraments en el seu lloc de treball. Per això aprofitava el trajecte de les taules fins a la barra per escriure o memoritzar les dades de les víctimes.

Detencions
Després d'una investigació de més de tres mesos, el passat 12 de febrer els Mossos van detenir al Prat Antonio César K. A l'interior del seu domicili s'hi van localitzar dos terminals informàtics que presumptament eren els que s'utilitzaven per realitzar les compres fraudulentes.

Dos dies després van detenir el seu germà. La investigació continua oberta perquè hi ha una tercera persona que podria estar implicada en els fets i encara no ha pogut ser detinguda.

Fins al moment hi ha una desena de persones afectades per aquesta estafa, tot i que els investigadors creuen que probablement la xifra final serà molt superior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.