societat
La Fira del Gall de Vilafranca recupera la normalitat
La tradicional Fira del Gall de Vilafranca recupera aquest any la plena normalitat, després de la pandèmia de la covid-19. El certamen es durà a terme el cap de setmana del 17 i 18 de desembre i oferirà, per primera vegada, una carpa destinada als maridatges.
Malgrat ser una fira que beu de la tradició, cada any incorpora novetats, i aquest any no és una excepció amb la creació de la carpa de tastos, on el gall del Penedès amb IGP (Indicació geogràfica protegida) i el vi de la DO Penedès aniran de la mà.
El protagonista de la fira és el gall del Penedès, una varietat autòctona d’au de corral que es podrà degustar a la fira en algun dels plats elaborats per sis restaurants, tot i que també es poden portar a casa.
Dues de les activitats que més destaquen van dirigides al públic més jove i són la incorporació d’influenciadors locals i una dinamització de la nova aplicació de moda, el BeReal.
Els visitants poden comprar les propostes gastronòmiques dels diferents restauradors ja envasades o bé comprar el gall sacrificat i fins i tot tallat, si es vol, per cuinar-lo a casa. Entre la Gastrobotiga i la Mostra Gastronòmica se situarà el Wine Bar, un espai on degustar els vins de la DO Penedès.