Promouen l’oli de l’Empordà a Girona
Els productors de la DOP van oferir un tast de la nova collita a la plaça del Mercat del Lleó ahir al matí
Després de la presentació a Figueres, la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà va presentar ahir la producció de la nova collita a Girona, amb una festa al matí a la plaça del Mercat del Lleó.
Els passavolants i els compradors que acudien a les parades van poder apreciar le qualitats de l’oli nou amb un tast i l’acompanyament de música de swing, a partir del migdia, per animar la presentació. Al mateix estand, es podien adquirir ampolles d’oli directament als productors de la DOP, Empordàlia, el trull Ylla, el Mas Auró i el Celler Cooperatiu d’Espolla. L’oli d’oliva verge extra de la DOP Empordà s’elabora a partir de les tres varietats autòctones (argudell, curibell i llei de Cadaqués) i d’una varietat tradicional (arbequina) que es conrea a la zona des del segle XVIII. La varietat argudell és la majoritària i la que dona la personalitat a l’oli. Aquest any col·laboren en la campanya els col·lectius gastronòmics Girona Bons Fogons i Cuina del Vent, que no només apadrinen la nova collita, sinó que el serviran a la taula dels seus restaurants tot el desembre. Com cada any, els trulls de la DOP van fer donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments.