Salut

Salut engega teràpies grupals per atendre la depressió postpart al Gironès i al Pla de l’Estany

S'estima que la patologia afecta fins al 17% de les dones que han infantat, tot i que un 75% mai es diagnosticaran

Salut ha engegat teràpies grupals per atendre la depressió postpart al Gironès i al Pla de l’Estany. Les sessions complementen l’atenció psicològica individual que, des de fa anys, ja ofereix l’equip d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR). La psicòloga que coordina les teràpies en grup, Lívia Jarque, explica que les sessions són “un espai lliure de judicis, on les dones se senten entre iguals, comparteixen recursos per afrontar les situacions viscudes i se’ls fomenta l’autonomia i l’empoderament”. S’estima que la depressió postpart afecta gairebé dues de cada deu dones que han tingut fills (entre un 13 i un 17%), però que tot i això, fins al 75% dels casos mai es diagnosticaran.

L’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Gironès-Pla de l’Estany, situada al Centre Sanitari Güell, ha posat en marxa aquest any una consulta en format grupal per atendre la depressió postpart. Els símptomes d’aquesta patologia es poden manifestar de moltes maneres diferents, i apareixen de forma progressiva. Entre d’altres, les qui la pateixen poden tenir sensació de tristesa permanent, mal humor, creure que no podran assumir la cura del nadó, insomni, angoixa i preocupació, baixa autoestima o por a fer-se mal a si mateixa o al nadó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia