Societat

Gràcia aprova avui el procés participatiu per canviar el nom de la plaça Rius i Taulet

La iniciativa busca presentar una proposta com més consensuada millor

El consell plenari del Districte de Gràcia aprovarà avui amb el suport de tots els grups tret del popular obrir un procés de participació ciutadana per canviar el nom de la plaça Rius i Taulet. La iniciativa, que es posarà en marxa el pròxim gener i durarà tres mesos en funció de l'èxit de la convocatòria, pretén aconseguir el màxim suport de les entitats cíviques de Gràcia per presentar davant la Ponència de Nomenclàtor de l'Ajuntament una proposta de nom el més consensuada possible.

Segons va explicar ahir el regidor del districte, Guillem Espriu, la idea és demostrar davant la comissió municipal que estudia les propostes de nom de les vies públiques de la ciutat que a Gràcia hi ha un ampli suport, tant des de l'àmbit polític com el social, perquè es canviï el nom d'aquesta emblemàtica plaça. "Si darrere la iniciativa hi ha un bon gruix de suport d'entitats veïnals, millor", va explicar afegint que la proposta que, ara per ara, s'està estudiant és la de plaça de la Vila de Gràcia.

Tanmateix, el futur nom de la plaça no és un tema tancat ni molt menys. Així ho va deixar entreveure ahir el president del districte, Ricard Martínez, en remarcar que l'acord polític s'acota al procés. "No hi ha cap proposta damunt la taula", va deixar clar.

Es dóna el cas que fa uns mesos l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar en primera instància la proposta presentada pel Grup 1850 -nom que commemora l'aniversari de la proclamació de Gràcia com a municipi independent- de canviar el nom de Rius i Taulet pel de plaça de la Vila. La Ponència de Nomenclàtor va adduir com a raons per denegar la petició que el nom actual -el de l'alcalde de Barcelona Francesc de Paula Rius i Taulet- està molt arrelat històricament i s'utilitza des de fa molts anys a la ciutat. També va afegir que no es poden acceptar noms genèrics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.