Societat

Detenen 12 cops en un any el gerent d'una agència de viatges de Badalona per estafar clients

Successos

Els Mossos d'Esquadra han detingut per dotzena vegada en un any el gerent d'una agència de viatges de Badalona per estafar una cinquantena de clients. El detingut, Francisco P.M., de 52 anys, nacionalitat espanyola i veí d'Alella, escollia com a víctimes persones grans, immigrants o amb pocs recursos econòmics.

En el darrer any, hauria estafat 86.000 euros. Del 8 a l'11 de juliol va ser arrestat dues vegades. El detingut escollia com a víctimes persones grans o immigrants amb necessitat de viatjar al seu país. Una vegada cobrava l'import del client, anul·lava les reserves de la companyia aèria o de l'hotel i es quedava amb els diners.

Segons els Mossos, Francisco P.M escollia com a víctimes persones grans o estrangeres amb necessitat de viatjar al seu país. Una vegada cobrava l'import del client, anul·lava les reserves de la companyia aèria o de l'hotel i es quedava amb els diners. En alguns casos, l'anul·lació comportava unes despeses importants per a la víctima, ja que havia de buscar urgentment una plaça d'avió o d'hotel. Altres vegades utilitzava la numeració de la targeta de crèdit facilitada pel client per pagar els viatges contractats per carregar altres imports de serveis turístics no sol·licitats i dels quals la víctima no se'n beneficiava.

Els casos
El passat 10 de juliol, agents de la comissaria de Badalona van recollir tres denúncies d'estrangers residents a la ciutat barcelonina que asseguraven que havien estat estafats per una agència de viatges. Un d'ells va denunciar que el passat 16 de juny va pagar 950 euros per un bitllet d'anada i tornada a Nigèria. De tornada a Barcelona, a l'aeroport de Nigèria, li van comunicar que no s'havia efectuat cap reserva de vol i va haver de comprar un nou bitllet.

El 4 de juliol, una segona víctima va pagar 460 euros per un bitllet d'anada i tornada a Colòmbia. En arribar a l'aeroport del Prat no va poder embarcar perquè no constava a la llista de passatge en no haver-se abonat la reserva.

El mateix dia un altre client, que havia pagat 950 euros per un bitllet d'anada i tornada al Pakistan, va trobar-se en la mateixa situació que l'anterior. Una operadora de l'aeroport del Prat li va comunicar que no podia embarcar perquè no s'havia fet efectiu el pagament.

Els agents van detenir Francisco P.M. l'11 de juliol. Es dóna la circumstància que el dia anterior havia passat a disposició judicial després de ser arrestat el 8 de juliol per dos delictes més d'estafa, comesos, presumptament, amb el mateix modus operandi. Una veïna de Badalona va denunciar que el 4 de juliol va rebre l'extracte bancari de la targeta que havia utilitzat per pagar un viatge a Portugal a través de l'agència regentada per Francisco P.M. Hi constaven operacions de productes turístics que, segons la víctima, no havia contractat mai. A més, la mateixa clienta va denunciar que havia pagat per una plaça d'hotel a Portugal, de la qual no es va poder beneficiar perquè no es va reservar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.