Salut

Vint anys de cures pal·liatives al Ripollès

L’Hospital de Campdevànol ha atès més de 2.500 persones amb el seu programa d’atenció domiciliària

El programa d’atenció domiciliària i equips de suport (Pades) de l’Hospital de Campdevànol ha atès més de 2.500 persones de tot el Ripollès, durant els seus vint anys d’història. Es tracta d’un recurs d’àmbit domiciliari especialitzat en cures pal·liatives que ofereix suport als centres d’atenció primària per atendre els pacients amb malalties avançades, progressives i incurables que, tot i la complexitat terapèutica del cas, poden gestionar-se adequadament a casa. “Ajudem a viure els darrers dies de la vida de la persona”, ha indicat la metgessa del Pades, Montserrat Bonamaison.

El Pades és un equip especialitzat i format en aquest tipus de malalt, situat a l’àrea sociosanitària de l’Hospital de Campdevànol i integrat per un metge i tres infermeres. També compten amb el suport d’una psicòloga i una treballadora social del centre hospitalari. Cal deixar clar que l’equip del Pades dona suport a l’atenció primària i altres especialitats però no els substitueix, sinó que, de fet, treballen de manera coordinada i integrada.

El Ripollès és una de les comarques més envellides de Catalunya (un 26% de la població té més de 65 anys) i això fa que molta gent es pugui beneficiar d’aquest servei en el darrer tram de la seva vida, segons Bonamaison. “En general, a la gent gran els agrada la idea de morir a casa, ja que poder estar en el seu entorn els reconforta i tranquil·litza”, diu.

LA XIFRA

2.500
persones
han estat ateses gràcies al programa de cures pal·liatives de l’Hospital de Campdevànol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.