Salut

Coronavirus

Identifiquen 26 compostos naturals que bloquegen la Covid-19

Tres són especialment efectius i actuen sobre les últimes variants del virus

Els investigadors treballen ara en el procés per sintetitzar els compostos descoberts

Investigadors de la Universitat de Columbia Britànica (UCB), al Canadà, han identificat 26 compostos d’origen natural que impedeixen que el virus SARS-CoV-2, que provoca la Covid-19, infecti les cèl·lules humanes, un coneixement que pot contribuir a crear medicines contra la malaltia.

Els científics de la UCB, a l’oest del Canadà,  han anunciat aquest dilluns que després d’investigar més de 350 compostos naturals, n’han identificat 26 que impedeixen que el virus de la Covid-19 es reprodueixi al cos humà.

La científica mexicana Jimena Pérez-Vargas Obregón, coautora de l’estudi publicat a la revista mèdica Antiviral Research, ha explicat que tres d’aquests compostos són especialment efectius a l’hora bloquejar el virus. “I a més poden bloquejar les últimes variants”, ha destacat.

La investigadora associada d’UCB ha destallat que la particularitat d’almenys dos d’aquests compostos és que “no actuen contra el virus sinó contra una eina que el virus utilitza” per atacar les cèl·lules, per la qual cosa són efectius contra les diverses variants.

Els tres compostos més efectius són alotaketal C, procedent d’una esponja marina; bafilomycin D i holyrine A, els dos produïts per bacteris marins.

Els investigadors van impregnar cèl·lules procedents de pulmons humans amb aquests compostos i les van infectar amb SARS-CoV-2 per descobrir els que bloquejaven el mecanisme de reproducció del virus.

Pérez-Vargas Obregón, que va estudiar Química a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i posteriorment va obtenir un doctorat en Ciències Bioquímiques a l’Institut de Biotecnologia de la UNAM, ha recordat que el descobriment és només el principi d’un camí que pot desembocar en la producció de medicines per combatre la infecció.

L’equip d’investigadors d’UCB treballa ara en el procés de sintetitzar al laboratori els compostos descoberts, per poder produir-los sense haver d’extreure’ls dels organismes que els produeixen naturalment.

Un cop sintetitzats, els investigadors duran a terme proves en animals per demostrar l’efectivitat dels compostos per bloquejar el virus en grans organismes.

Aquestes dues fases requeriran aproximadament un any de feina, ha estimat la investigadora mexicana.

Un cop concloguin els assajos preclínics, els investigadors d’UCB s’hauran d’associar amb un altre grup per dur a terme proves clíniques amb éssers humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.