GARRIGUELLA (Alt Empordà)
Postres de l'Empordà
Amb una tradicional i destacada agricultura dedicada a la vinya, la població presenta la dotzena edició d'aquesta fira dolça tan esperada, que inaugura divendres el delegat dels Serveis Territorials d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural a Girona, Josep Guix. La mostra ofereix una vuitantena de parades d'artesania, brunyols i garnatxa que es complementa amb tot tipus d'activitats.
Tot i que la novetat d'aquest any és un concurs de brunyols –es premiarà el més innovador–, un dels actes més atractius i divertits de la mostra és el concurs d'estils de beure amb porró, on el que es valora, sobretot, és l'estil: no la quantitat de líquid ingerit, sinó qui beu d'una manera més original. Les degustacions de bunyols són, lògicament, també molt populars. En cada edició, se'n solen pastar uns set-cents cinquanta quilos, que en xifres representa uns 37.500 brunyols. A la tarda hi haurà sardanes amb la cobla Vila de la Jonquera.