Educació

El Parlament tramita la ILP per blindar el 6% del PIB en educació

La iniciativa amb una vigència de quatre anys l’ha presentat la Federació d’Educació de CCOO

El Parlament ha admès a tràmit una iniciativa legislativa popular (ILP) presentada per la Federació d’Educació de CCOO per blindar per llei que la inversió en educació a Catalunya aconsegueixi en quatre anys el 6% del PIB, com marca la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) aprovada el 2009. El sindicat va anunciar abans d’acabar l’any que estava treballant aquesta proposta que es divideix en dues fases, una primera de dos anys per equiparar-se a la mitjana de despesa del conjunt de les administracions educatives de l’estat, que és del 4,93% i la segona per arribar i superar el 6%.

Ara el sindicat haurà de presentar els federataris i la recollida de signatures es podria iniciar en els propers dies. L’objectiu de la ILP, que situa l’actual inversió a l’educació catalana en el 3,82% del PIB, és destinar el 6% del PIB a educació per situar Catalunya entre els països capdavanters en inversió educativa de la Unió Europea, segons recull el text de la ILP presentat avui per CCOO.

El text defensa que la falta d’inversió educativa a Catalunya ha impedit avançar en la “superació de greus problemes com la segregació o l’abandó escolar prematur”, que el 2021 va ser del 14,8% enfront d’un 13,3% del registrat a Espanya

La llei recull també la necessitat de desplegar completament el decret d’inclusiva i la compensació de les desigualtats socials i territorials, amb especial èmfasi en la lluita contra la segregació escolar. També fa referència a la necessitat de revertir les retallades per al personal dels centres públics, garantir les dotacions suficients per permetre unes condicions de treball anàlogues en els centres sostinguts amb fons públics i la implantació de la coeducació.

La ILP proposa, entre altres, universalitzar el menjador escolar gratuït, fomentar recursos que impulsin la immersió lingüística en llengua catalana o incrementar les beques i ajudes, a més d’un finançament suficient per a la universitat pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia