Societat

Un usuari de l'AVUI.CAT llança una campanya per crear un sindicat de llogaters

Isaac Garcia defensa la idea de crear "una entitat de referència" per als que viuen de lloguer

Isaac Garcia és del Masnou, té 25 anys i viu a Barcelona de lloguer. Usuari habitual de l'AVUI.CAT, ha aprofitat aquest diari digital per llançar una proposta que pot ser revolucionària, crear un Sindicat de Llogaters. "A Barcelona els llogaters no tenim cap referent ni cap associació", afirma Isaac Garcia, al temps que assegura que la idea l'ha pres d'Itàlia. "En ciutats com Nàpols existeixen aquest tipus de sindicats", continua Garcia, que considera que "paga la pena" exportar la idea i "fer-ne difusió".

Es per això que, arran de la publicació aquesta setmana de la notícia Les penúries dels barcelonins que busquen apartament per viure, Garcia es va decidir a escriure un missatge on proposava algunes de les mesures que hauria de defensar aquesta nova plataforma en defensa dels drets dels llogaters, com la creació d'un "parc públic d'habitatges de lloguer d'espai normal i preu que no superi el 60% de la renda", l'impuls per part de l'administració dels "projectes d'habitatge en cooperativa", el dret de "tempteig i retracte de les administracions a tots els terrenys de l'àrea metropolitana" i la transformació dels "ajuts directes" per altres "d'indirectes com rebaixes fiscals per a llogaters".

Un projecte embrionari
Encara en estat molt embrionari, un futur Sindicat de Llogaters seria una plataforma vàlida "per denunciar la precarietat del sistema immobiliari". El jove, que afirma dedicar fins el 80% dels seus ingressos a pagar el lloguer del seu pis, considera que actualment es fa "molt poc Habitatge de Protecció Oficial" i considera "una loteria" el fet de poder accedir-hi. És per tot plegat que Garcia fa una crida "per aportar idees" a tothom que vulgui millorar l'actual estat del mercat de lloguer.

"No és ètic –afirma Garcia– tenir un pis deliberadament buit perquè puguin els preus". "El dret a la propietat és la base de la nostra societat, però crec que un propietari ha de tenir una mena de responsabilitat social", continua Garcia, que considera que un futur Sindicat de Llogaters podrà ser una eina efectiva per "agrupar la gent que està de lloguer". És per això que posa a disposició de tothom qui vulgui col·laborar el correu electrònic [email protected]


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges