Societat

Passen a disposició judicial els sis detinguts en el registre de quatre clíniques avortistes de Barcelona

Els sis detinguts en el registre de quatre clíniques avortistes de la part alta de Barcelona, entre els quals hi ha el cirurgià peruà Carlos Morín, el seu màxim directiu, han comparegut avui davant de la jutge d'instrucció número 33 de Barcelona, han informat fonts de la Guàrdia Civil. Els sis detinguts, entre els quals hi ha la dona de Morín, formen part del personal mèdic i gerencial de les clíniques.

Els detinguts han arribat als jutjats, situats al passeig Lluís Companys de Barcelona, cap a les 9:00 hores en una furgoneta i un cotxe de la Guàrdia Civil, i en un cotxe de la Guàrdia Urbana.
De la investigació feta fins ara, la jutge que instrueix el cas, Elisabeth Castelló, veu la possible comissió dels delictes d'avortament il·legal, falsedat documental, associació il·lícita i intrusisme professional, tal com va fer constar en la decisió judicial d'entrada i registre de les clíniques Ginemedex, TBC, EMECE i Clíniques Barnamedic i del domicili particular de Morín, a Sant Cugat de Vallès.

Pel que fa al delicte d'associació il·lícita, la documentació confiscada en els registres pot provar que els responsables dels centres sanitaris actuaven de manera coordinada i conscient per fer avortaments il·legals.

El registre es va iniciar dilluns a instàncies del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona i en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després d'admetre's a tràmit el juliol d'aquest any una querella criminal de l'entitat e-Cristians, contra el doctor Morín i les seves clíniques Ginemedex, TBC, EMECE i Clíniques Barnamedic de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.