Societat

L'Església espanyola aplega milers de creients en defensa de la família cristiana

Religió

La defensa de la família cristiana aglutina des de mig matí desenes de milers de catòlics al centre de Madrid, convocats per l'arquebisbat madrileny i d'altres corrents de l'Església, com ara l'Opus Dei.

Diversos bisbes s'han dirigit als feligresos des d'un gran escenari per criticar la cultura del laïcisme. També hi ha intervingut el papa Benet XVI, amb l'ajut de la tecnologia. El pontífex ha fet arribar un missatge a través de videoconferència des del Vaticà.
El gran absent de l'acte ha estat el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Sí que s'hi han pogut veure dirigents del PP, com ara els germans Mayor Oreja.

L'avortament, el divorci exprés i l'assignatura d'educació per a la ciutadania s'han deixat escoltar pels carrers de la capital espanyola. Aquests són els punts de mira dels dos milions de manifestants -segons els organitzadors- que han sortit als carrers de Madrid convocats per diversos estaments de l'Església i amb un sol propòsit, defensar un model -únic- de família cristiana com a pilar bàsic de la societat espanyola.

Sense pretensions polítiques
L'acte ha estat convocat sense cap pretensió política, segons han assegurat els organitzadors, i per això han demanat als manifestants que no portin pancartes o banderes.

No obstant això, els bisbes de l'anomenada "ala més conservadora de l'Església" han criticat algunes lleis socials del govern Zapatero, ja que obren debats -com el de l'avortament- que consideren un atac a la família tradicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
societat

L’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV afecta 31 hectàrees

agullana
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona
EDUCACIÓ

Abans i després de Louis Vuitton

barcelona
societat

La Vall de la Muga es reivindica amb un festival inèdit

albanyà/sant llorenç de la muga