Societat

L'Audiència de Barcelona reobre la querella criminal interposada per Gavà Mar contra la tercera pista del Prat

Tribunals

L'Audiència Provincial de Barcelona ha reobert la querella criminal que va interposar l'Associació de Veïns de Gavà Mar el 7 de juliol del 2005 contra els responsables de l'Aeroport de Barcelona per la posada en servei de la tercera pista. Segons fonts veïnals, la decisió judicial es va conèixer aquest dimarts. La querella denuncia l'incompliment dels responsables d'Aena de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) en les obres d'ampliació del Prat.

El procediment es va obrir el 2005 i es va arxivar el 2007, decisió que van recórrer les associacions veïnals a l'Audiència Provincial de Barcelona i que ara, tres anys després d'interposada la querella, ha reobert la investigació.

Fonts de l'associació de veïns recorden que a finals de l'any 2005, els Mossos d'Esquadra van presentar un informe, encarregat per la Fiscalia de Medi Ambient, que entre d'altres aspectes concloïa que "Aena era responsable d'un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient". L'informe es va incloure a la querella criminal, a la qual també s'hi van afegir posteriorment l'Associació Platja de Gavà i la Plataforma Prou Soroll de Castelldefels.

En el procediment, el jutjat de Gavà va imputar tres càrrecs de l'administració central. Aquests són el director general de Qualitat Ambiental del ministeri de Medi Ambient; el director general d'aviació civil del ministeri de Foment i el president d'Aena, que van declarar davant el jutge a través de videoconferència el novembre del 2006.

Finalment, però, el setembre del 2007 el jutge del Prat va decidir arxivar el procediment. Una decisió que les tres associacions veïnals van recórrer tant al jutjat del Prat, que ho va denegar, com posteriorment també a l'Audiència Provincial de Barcelona, que ara, tres anys després d'interposar la querella, ha decidit reobrir les investigacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera