Societat

Una manifestació per reclamar els drets dels immigrants aplega 300 persones al centre de Barcelona

CATALUNYA

Unes 300 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, han participat aquest dissabte a la tarda en la manifestació convocada per la Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI), per reclamar dotze punts bàsics pels drets dels immigrants.

Entre les demandes, hi ha la d'un nou procés de regularització, sense condicionar-lo a un contracte de treball previ; el dret a vot i tots els drets laborals, civils i culturals; i el tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers.

La mobilització ha comptat amb la presència de representants d'ONG's, sindicats i col·lectius en favor dels immigrants. Però més destacada ha estat la participació dels ciutadans estrangers, originaris de llocs tant diversos com el Marroc, Nigèria, el Pakistan o el Senegal. La mobilització, va ser acordada en la III Trobada de la Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI) feta a Madrid el passat mes de novembre, sota el lema 'Tenim dret a tenir drets'. La REDI aplega unes 200 entitats a tot l'estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.