Societat

La reunió entre TMB i els vaguistes no avança i mantenen l'aturada del pròxim dijous

Transport

La reunió que mantenen avui representants de TMB i dels sindicats que han convocat la vaga dels autobusos de Barcelona, CGT i Actub, no avança de moment, de manera que l'aturada de dijous que ve segueix convocada, han informat fonts sindicals.
El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha indicat en un recés de la negociació que l'empresa "no ha parlat encara de reducció de jornada", una de les principals reivindicacions dels conductors d'autobús.

Tampoc s'ha establert un calendari de reunions que permeti albirar un horitzó de continuació de les negociacions, ha indicat Mercader, que ha criticat la presència de la resta de sindicats membres del comitè d'empresa a la reunió.

Un representant del departament de Treball està fent de mitjancer a tres bandes: amb l'empresa, els convocants de les aturades i la resta de sindicats amb representació al comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, a més de l'empresa.

Segons Mercader, l'empresa ha reclamat avui que la negociació es desenvolupi amb “pau social” mentre manté els expedients i les sancions obertes, i "està negociant amb persones que han estat expedientades amb suspensió d'ocupació i sou durant sis mesos, com jo".

Reunió llarga i complicada
La reunió, que continua després d'aquest recés, es preveu llarga i complicada i és previsible que es prolongui en els pròxims dies, en un intent més de resoldre aquest conflicte laboral, que ha causat tretze dies de vaga des del desembre, sense comptar l'aturada parcial de sis hores el 12 de febrer i la de quatre hores el 21 de novembre.

Una assemblea de treballadors va atorgar ahir potestat al comitè de vaga per decidir desconvocar les vagues sempre que l'empresa "posi alguna cosa a sobre de la taula".

Els negociadors dels vaguistes també podran, en cas que vulguin informar els conductors sobre el desenvolupament del diàleg o fer-los alguna consulta, convertir qualsevol dels dijous de vaga previstos en una assemblea de quatre hores, canvi que en la pràctica també significaria una desconvocatòria de la protesta.

També es va acordar ahir mantenir fora de la negociació els 46 expedients que des de l'inici de la protesta ha obert l'empresa perquè no volen que TMB els utilitzi com a moneda de canvi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.