Societat

La Generalitat invertirà 108 milions a modernitzar FP i augmentar 40% estudiants

EDUCACIÓ

La Generalitat invertirà 108 milions d'euros per modernitzar i potenciar la Formació Professional amb l'objectiu d'incrementar en un 40% el nombre d'estudiants de FP a Catalunya, la qual cosa suposarà tenir 300.000 estudiants més l'any 2010.

La consellera de Treball, Mar Serna, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, han presentat avui el segon Pla de la Formació Professional 2007-2010, que es posa en marxa amb una dotació pressupostària deu vegades superior a la del primer Pla de la Formació Professional 2003-2006.

El pla pretén corregir una assignatura pendent del sistema educatiu català, tal com en nombroses ocasions han denunciat empresaris i sindicats. Per això, pretén adaptar la Formació Professional a les noves necessitats de l'economia catalana, la consolidació d'un sistema integrat de qualificació i formació professional, que faciliti l'obtenció de qualificacions sigui quina sigui la via d'aprenentatge, i potenciar el reconeixement del valor social de la FP.
Per a Serna, el repte de la FP és "disminuir les desigualtats" i fer front a les "noves professions que demana el mercat de treball", a més a més de detectar les necessitats de les persones i les empreses.

Serna ha dit que la dotació pressupostària del pla significa una "aposta clara i prioritària" de la Generalitat encara que ha assenyalat que es necessita més eficiència a utilitzar-los. També s'aposta per una formació que duri tota la vida i perquè formació i treball estiguin units i relacionats.

Per al conseller d'Educació, el pla és un "cert full de ruta" que per si mateix no resoldrà les coses, però és la resposta a les insuficiències que presenta el sistema. Maragall ha recordat que molts estudiants deixen la FP per incorporar-se al mercat laboral i ha apostat perquè hagi un espai de solapament en el temps, de tal manera que les persones que comencen a treballar puguin seguir amb els seus estudis. Per al conseller aquest pla és un "punt d'inflexió" que permet passar d'un estat de resignació d'acceptar un "cert desprestigi" a un reconeixement del rol de la FP a la societat.

El segon Pla de Formació Professional presenta 38 mesures concretes que van acompanyades d'objectius específics a complir, com incrementar en un 40% el nombre d'estudiants, augmentar en un 50% el nombre d'estudiants que participen en un programa d'intercanvi en un altre país europeu o que el 80% dels estudiants tinguin accés a dispositius d'orientació sobre l'oferta formativa de Catalunya.

En l'actualitat més de mig milió de persones estudien en algun dels tres subsistemes de la formació professional de Catalunya i més de mil centres imparteixen FP inicial o ocupacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Mor un excursionista mentre feia la via d’Estasen al Pedraforca

Saldes
L’ESTARTIT

Editen tres plànols en braille amb l'itinerari pel centre històric

L’ESTARTIT

Cues de gairebé 5 quilòmetres a l’AP 7 per l’accident d’un camió

LA JONQUERA
societat

Recorden la Núria, la cuinera morta per un reclús a Mas d’Enric, cinc mesos després

El Catllar

L’alcaldessa agraeix la paciència dels veïns per la falta d’aigua

EL PORT DE LA SELVA
Societat

Ciutat Vella blinda fins el 2028 la prohibició de rutes de consum d’alcohol

Barcelona
Societat

Mor l’historiador i arqueòleg mallorquí, Guillem Rosselló Bordoy

societat

El servei de dutxes socials i canvi de roba atén un 23,7% més d'usuaris

Manresa
medi ambient

Recorden la prohibició de banyar-se al Montseny per protegir els amfibis

Montseny