Societat

"Els okupes fan la feina que oblida el Districte"

La notícia del lector

Els plànols del projecte de la primera biblioteca pública que tindrà el barri del Clot-Camp de l'Arpa són als despatxos municipals. El nou equipament s'ubicarà a l'antiga fàbrica Alchemika, ara de propietat municipal, però els veïns no saben quan podran començar a gaudir-ne.

De fet, encara no s'ha fet públic cap calendari d'obres, tot i que el Districte de Sant Martí assegura que abans que acabi el mandat "podria estar pràcticament acabada o fins i tot estrenada". Una data llunyana tenint en compte que el pla d'equipaments del 2003 establia que el barri del Clot-Camp de l'Arpa necessitaria dues biblioteques.
Però la història venia de molt més lluny. Com recorda Domiciano Sandoval, de l'associació de veïns, "fa molts anys que denunciem aquesta mancança, hem fet mil campanyes i hem parlat amb tots els polítics que han anat passant. Som en un nou mandat i no hi ha ni la primera pedra". Els veïns se senten burlats cada vegada que "l'Ajuntament fa campanyes de promoció de la lectura".

L'Associació de Veïns Clot-Camp de l'Arpa diu que té el compromís del Districte que abans del 2011 s'inaugurarà la biblioteca a l'antiga fàbrica Chemika, però té dubtes que compleixi la seva paraula. "Ens han pres el pèl moltes vegades i, a més, ara resulta que la segona biblioteca, que haurà d'anar a les noves Glòries, es pot endarrerir encara més, perquè l'Ajuntament vol prioritzar la construcció del Museu del Disseny", argumenta Domiciano, que denuncia que el consistori trenca un pacte que tenia amb les entitats en què es comprometia a construir primer els equipaments socials i després el museu.

Fonts del Districte de Sant Martí asseguren que "els equipaments d'AlChemika, coneguts i pactats amb les entitats del barri, i la biblioteca de les Glòries, que encara no té projecte definit, són dos compromisos polítics per a aquest mandat que s'haurien de complir".

Sala de lectura
Però el Districte no vol marcar encara terminis. En tot cas, confia a tancar el mandat amb l'Alchemika a punt d'acabar o en marxa i "com a mínim poder començar les obres de la biblioteca de les Glòries". El districte recorda que el Clot ja disposa d'una sala de lectura.

Fet i fet, com a mínim passaran tres anys fins que els veïns del Clot puguin triar i remenar llibres. Almenys si no tira endavant la iniciativa d'un grup de joves que ocupen una finca del carrer Rogent, La Revoltosa. Aquest col·lectiu vol fer una biblioteca per al barri, però el projecte està condicionat al desallotjament de l'immoble. L'associació de veïns els dóna suport, com explica Sandoval, perquè "aquests nois volen cobrir les deficiències de l'administració. Ells faran la feina que el Districte no fa, la biblioteca que guarda al calaix eternament".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la col·laboració de Domiciano Sandoval, veí del Clot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.