Societat

religió

Expectació per la conferència de Nathalie Becquart

La subsecretària general del Sínode de Bisbes és la propera convidada a la Tribuna Joan Carrera

La conferència que ha de pronunciar Nathalie Becquart, subsecretària general del Sínode de Bisbes, el proper dia 22 a la Tribuna Joan Carrera, ha aixecat molta expectació. Malgrat la gran demanda, encara queden places per poder assistir al col·loqui, que es farà en el decurs d’un dinar al restaurant Pomarada de Barcelona.

La religiosa francesa és la propera convidada a la Tribuna Joan Carrera, que impulsa el Grup Sant Jordi en Defensa dels Drets Humans i El Punt Avui amb la col·laboració de vint entitats cristianes de base. Becquart farà una conferència que duu per títol El lideratge de les dones en l’Església i en el món. Podrà parlar amb coneixement de causa ja que aquesta religiosa és, precisament, una de les dones amb més poder i responsabilitat dintre del Vaticà i molt propera al papa Francesc.

El passat 8 de març, dia de la Dona, el papa va fer un discurs clarament feminista i va apostar per la igualtat d’oportunitats de la dona “en tots els contextos” per, va dir, “aconseguir una situació estable i que duri en igualtat en la diversitat”. Francesc va apostar per l’afirmació de les dones en el món però va alertar que “si no es treballa, es pot fàcilment tornar enrere”. Que la dona tingui més protagonisme i poder a l’Església, és, precisament, una de les peticions que els fidels del món, sobretot del continent europeu, han demanat que es debati en el sinode.

Nathalie Becquart, que arribarà uns dies abans del dia de la conferència a Barcelona, farà una autèntica immersió en l’Església catalana. Té previst visitar Sant Benet, el monestir de les benetes de Montserrat, Santa Maria de Montserrat i la Sagrada Família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia