infraestructures
Castelló rebrà un milió d’euros per reformar la sala municipal
El consistori ha concorregut a línia 2 del programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics de titularitat local
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha seleccionat 181 projectes d’entre els 1.020 presentats
L’Ajuntament de Castelló d’Empúries rebrà 1.023.740 euros per al projecte de reforma i ampliació de la Sala Municipal. El consistori ha rebut finalment el vistiplau després de concórrer a la línia 2 del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics de titularitat local (Pirep Local) del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).
El projecte presentat per l’Ajuntament, fruit d’un concurs públic de projectes, proposa anar més enllà de l’adequació dels espais interiors de l’equipament actual de la Sala Municipal, adaptant-lo als requisits actuals i reconnectant l’edifici amb l’espai públic adjacent, activant-lo i millorant-ne l’accessibilitat. Proposa també espais polivalents de diferents característiques que permetin la flexibilitat d’usos i la simultaneïtat d’activitats. Pel que fa a les mesures d’estalvi energètic subvencionables, el projecte presenta estratègies passives, com la captació solar a l’hivern i la protecció de l’entrada del sol a l’estiu, afavorir les ventilacions naturals, aïllament tèrmic de la coberta i aprofitament de la inèrcia tèrmica.
També planteja l producció d’energia i sistemes actius, com per exemple la instal·lació fotovoltaica, la climatització d’alta eficiència o recuperadors de calor. Preveu actuacions per la millora d’aïllament de l’edifici, com la substitució de la coberta, millores acústica o la recuperació dels antics forats de la façana que havien estat tapiats, entre d’altres.
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha seleccionat 181 projectes d’entre els 1.020 presentats, amb base a criteris de qualitat arquitectònica, solidesa, enfocament integral, innovació i oportunitat, i per això tots ells registren un enfocament basat en els principis de qualitat que promulga la Llei de qualitat de l’Arquitectura. La convocatòria s’ha celebrat en règim de concurrència competitiva, pel que han estat seleccionades les actuacions que han obtingut una major puntuació.
Els objectius del programa són ajudar a millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental, garantint la reducció de més del 30% del consum d’energia primària no renovable, millorar l’accessibilitat, l’habilitat i impulsar la conservació del parc edificatori
Sis ajuntaments més
Sis ajuntaments gironins més rebran fons Next Generation per reformar edificis públics amb criteris de sostenibilitat.
Es tracta de Blanes (Selva), Banyoles (Pla de l’Estany), Quart (Gironès), Ripoll (Ripollès), Palamós (Baix Empordà) i Campdevànol (Ripollès). L’Ajuntament de Blanes ha obtingut 1,72 milions per la reforma integral de l’antiga escola Can Faust. En aquest edifici, el consistori vol convertir-lo en un centre de formació per donar noves oportunitats de futur.
A Ripoll, la subvenció europea arriba als 2,68 milions per a la reforma de l’edifici del Pla. A Banyoles els fons europeus pagaran pràcticament tot el cost de la reforma de l’edifici Can Tarradas, que es convertirà en un centre d’art per exposar la col·lecció Gimferrer. En aquest cas, l’ajuntament rebrà 965.763 euros per reformar íntegrament l’edifici de l’any 1975, per tal d’adaptar-lo a la normativa vigent.
La reforma integral del mercat de Palamós comptarà amb una ajuda de 1,37 milions d’euros de fons europeus. Per altra banda, Quart comptarà amb 525.274 euros per rehabilitar l’edifici del Museu de la Terrissa com un nou centre cultural i Campdevànol ha aconseguit 497.983 euros per transformar el col·legi Pirineus com un alberg.