Societat

societat

Juli Fernández (PSC) presenta el seu nou llibre a Palafrugell

L’obra reflexiona sobre elements que cal tenir en compte a l’hora de dissenyar ciutats sostenibles

El candidat a l’alcaldia del PSC a Palafrugell, Juli Fernández, va presentar el dissabte 15 d’abril el seu nou llibre, amb el títol “Nous reptes per a les ciutats sostenibles. Una nova governança al servei de la ciutadania. Una aproximació a la realitat socioeconòmica de Palafrugell. Conèixer la realitat per afrontar el futur” al Museu del Suro.

El llibre de Fernández consta de tres parts. A la primera, fa una reflexió sobre elements que cal tenir en compte “a l’hora de dissenyar i planificar ciutats sostenibles, en termes de desenvolupament humà sostenible al segle XXI”, i fan consideracions que són d’aplicació a pobles com Palafrugell. Alguns d’aquests elements són la ciutat turística i emergència climàtica, l’espai públic com a ànima de la ciutat, la ciutat amb mirada de gènere, la ciutat de la cultura, el coneixement i la innovació, la ciutat verda i sostenible, entre altres.

A la segona part, es donen algunes eines per la revisió i adequació dels models de ciutat, que “han de ser més sostenibles i humanes”. D’aquesta manera, es fan aportacions en mobilitat, espais públics i zones verdes, canvi climàtic, gestió energètica, construcció i edificació, i salut i benestar.

Finalment, la darrera part del llibre és una aproximació a la realitat socioeconòmica de Palafrugell. Fernández parla aquí de territori, demografia, estructura productiva i activitat econòmica, mercat de treball, usos del sòl, habitatge i locals, equipaments socials, qualitat de vida i medi ambient.

A través del nou llibre, Juli Fernández pretén fer la seva aportació “des de l’experiència política i professional com a economista, per afrontar els reptes de Palafrugell”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia