Societat

Mengi ostres sense por de trobar-se malament

Un innovador sistema elimina el bacteri de les ostres que causa la diarrea i garanteix la seva conservació durant 21 dies

Un innovador sistema de pressurització en fred ha permès desenvolupar una sèrie d'avantatges en els mètodes de conservació d'aliments com els embotits o el marisc. Gràcies a una nova màquina de tractament per alta pressió de més de 6.600 atmosferes, desenvolupada al Centre de Noves Tecnologies i Processos Alimentaris (CENTA) de Monells, la conservació en fred de productes com les ostres s'allarga fins a 21 dies i s'elimina definitivament el microorganisme causant de la diarrea.

"A més, la pressurització fa que les ostres, que no canvien en absolut d'aspecte ni de frescor en tot el procés, es puguin obrir amb les mans, sense necessitat de punxó", ha explicat el director de Tecnologia dels Aliments del CENTA, Josep Maria Monfort. "Amb aquest sistema augmentem la seguretat alimentària i obtenim en menys de cinc minuts aliments higienitzats –que no canvien ni d'estructura, ni d'aparença, ni de color–", ha continuat Monfort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.