Societat

Tres denunciats per delictes d’odi pels cartells despectius sobre l’alzheimer i Pasqual Maragall

Els Mossos han denunciat tres joves per un delicte d’odi per l’enganxada de cartells a diferents punts de Barcelona amb un missatge despectiu sobre l’alzheimer i el president Pasqual Maragall, segons ha informat la policia en un comunicat.

Els cartells van aparèixer la nit del dimecres 8 i el matí del 9 de març a l’entorn de tres seus republicanes a Barcelona –Calàbria, Consell de Cent i el Casal de l’Eixample- i a diferents carrers de la ciutat, segons es relatava en la denúncia que va presentar Ernest Maragall. Als cartells s’hi veia una imatge de l’expresident de la Generalitat al costat del seu germà Ernest acompanyada del lema “Fora l’Alzheimer de Barcelona”.

Els Mossos van obrir una investigació després de rebre la denúncia de Maragall i van aconseguir “proves concloents” que determinen la presumpta autoria dels tres joves investigats, un dels quals té antecedents per delictes contra el patrimoni. Les imatges obtingudes d’edificis i establiments propers, així com la declaració de testimonis, han servit per acreditar que els tres joves anaven junts i tots tres van dur a terme conjuntament l’acció d’enganxar els cartells, segons els Mossos.

Un d’ells va ser identificat durant una baralla i va ser reconegut per un testimoni que el va veure enganxant cartells. Tots tres van ser citats a declarar en presència d’advocat com a presumptes autors d’un delicte d’odii es van acollir al seu dret de no declarar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.