EDUCACIÓ
Engegen la campanya ’l’art de menjar peix’ que n’impulsa el consum entre escolars
Es vol incidir en la sensibilització i divulgació del món de la pesca i el peix
Està liderada l’àrea de Promoció del Consell Comarcal del Baix Empordà
El projecte ’L’Art de Menjar Peix’ impulsat per l’àrea de Promoció del Consell Comarcal del Baix Empordà, té la voluntat d’incidir en la sensibilització i divulgació del món de la pesca i el peix, amb l’objectiu de seguir apropant el seu consum a la població, de forma diària. Es busac fer un pas més enllà per arribar a les llars de la comarca i al global de la població.
La campanya es durà a terme, a través de la col·laboració amb els diferents municipis, aportant activitats de sensibilització en les campanyes gastronòmiques sobre peix, ampliant així l’abast de les actuacions, per aconseguir incentivar el consum i el coneixement sobre el sector.
S’organitzaran tallers infantils de cuina per apropar a la mainada al món del peix d’una manera participativa, també es duran a terme xerrades per part de pescadors, en l’espai de menjador escolar, per donar valor al sector tradicional pesquer del Baix Empordà. Finalment, es desenvoluparà un recurs tecnològic: una aplicació educativa per a mòbils i tauletes, dirigit a nens i nenes, sobre el món de la pesca, les diferents espècies de peixos i la sostenibilitat.
Des de l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal es creu que “hi ha molt de camí per recórrer, encara, a l’hora de fer pedagogia en aquest àmbit i aconseguir revertir aquesta falta de coneixement entre els infants, les famílies i la ciutadania del Baix Empordà, però seguim treballant per sensibilitzar la població”, explica Xavier Dilmé, vicepresident i conseller comarcal de Promoció Econòmica i Turisme.
En la primera edició, el projecte se centrava en l’àmbit escolar i en la segona tant amb els infants com en les famílies. Al llarg d’aquestes edicions s’ha constatat els més joves tenen dificultat per reconeixer les espècies de consum més habitual del nostre territori, per exemple, sardines, seitó, sonsos, etc.