La producció de musclo al Delta caurà un 15%
L’aigua del mar a les badies ja està excessivament calenta i salada quan encara queden dos mesos de campanya
La campanya del musclo al delta de l’Ebre ha començat amb incertesa. Es preveu que la producció caigui entre un 10 i un 20% i, per tant, que es passi de 3,5 milions de quilos de producte a uns 3 milions. Després de la mortalitat de la cria per la calor al juliol de l’any passat, els productors s’han vist obligats a comprar-la però ha costat el doble de l’habitual i, per tant, s’ha decidit sembrar menys. A aquest factor, cal sumar-hi un altre, segons l’agència ACN. Les restriccions d’aigua als canals de regadiu fan que es noti en el creixement dels exemplars i la mida sigui més petita. A l’inici de campanya ja es nota que s’ha reduït l’aportació d’aigua dolça a les badies ja que el mar té una salinitat “mai vista” en aquesta època de l’any. Des de Fepromodel reconeixen que han d’aprendre a adaptar-se al context d’emergència climàtica i si cal iniciar els campanyes abans. També aposten per augmentar la producció d’ostra del Delta – ara uns 500.000 quilos -.