Societat

400 taxistes tallen l'AP7 al Voló en protesta pel projecte de liberalitzar el sector del taxi a l'estat francès

La protesta causa fins a mitja tarda uns vuit quilòmetres de cua a l'autopista abans de la frontera

400 taxistes de diferents ciutats del Rosselló tallen des de les 10 del matí el peatge de l'autopista del Voló a la Catalunya Nord en els dos sentits de la circulació. Es tracta d'una manifestació unitària de tots els sindicats professionals de taxistes que demanen al govern francès que retiri un informe de la Comissió governamental presidida per l'economista Jacques Atali que proposa liberalitzar aquest sector.

El govern proposa alliberar el nombre de llicències i que siguin gratuïtes. Actualment es paguen i hi ha llista d'espera per obtenir-ne una. Els taxistes diuen que han pagat la seva llicència i aquest és el seu fons de comerç i que aquesta liberalització suposaria una pèrdua per a ells ja que en jubilar-se la poden vendre.

La protesta ha creat una important cua als accessos a França tant per l'AP7 com per l'N-II. A l'autopista, i abans d'arribar al punt fronterer, durant aquesta tarda de dimecres s'hi han registrat cues de fins a vuit quilòmetres en el tram entre Capmany i la frontera que han començat a desaparèixer cap a les set de la tarda, un cop ha acabat la protesta dels taxistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.